top of page

Santorini karşısında diz çökülür

mavi kubbeli şapelleri, begonvilleri ile
Santorini

Santorini ne desem, nasıl anlatsam ki ba-yıl-dım..bembeyaz evleri, huzuru, begonvillerle süslü mavi pencereleri, müthiş manzaraya sahip otelleri, restoranları ve Yunan Adaları’ nın birincisi. Santorini volkanik bir ada, dik uçurumların üzerine yapılmış şahane görselliği olan, tasarımlarıyla, renkleriyle, estetik anlayışıyla inanılmaz güzel otel, restoran, mavi kubbeli şapelleri, begonvilleri ile nutkunuzun tutulacağı Yunan adaları içinde en güzeli.. benim en çok sevdiğim yerlerden.

Ohia ve Thira köyleri
Santorini Evleri

Santorini Evleri yaklaşık 300 m yüksekliğindeki Ohia ve Thira köylerinin ortasındaki Kaldera Körfezi aslında bir yanardağ krateri ve yerleşim bu kraterin çevresine kurulmuş. Santorini Adası Yunan Adaları’nın en romantik adası.

Celestyal Cruise gemisi

Santorini' ye ben Celestyal Cruise gemisi ile gittim. Gemiyle ve Havayolu ile gitmek mümkün

fakat önce THY, Olympic ve Aegiean ile İstanbul'dan, Pegasus ile İzmir'den Atina'ya uçup Atina'dan da Santorini' ye gidebilirsiniz. Hellenic Seaways, Sea Jet, Blue Star gibi feribot firmalarıyla deniz yoluyla da gidebilirsiniz.

Gemi Santorini' den açıkta demirliyor.
Santorini

Gemi Santorini' den açıkta demirliyor. Ve Santorini' ye ait teknelerle yaklaşık 10 dakika süren bir yolculukla adaya çıkıyorsunuz. Limana çıkmakla olmuyor tabi 300 mt yükseklikte kurulmuş merkeze teleferikle çıkabiliyorsunuz. Kişi başı 5 Euro yada herkesin Santorini dendiğinde bildiği gibi merdivenleri( 600 basamak )kullanarak yürüyerek veya katırlarla çıkmak. Ben sıcakta hayvanlara eziyet etmek istemediğim için ve daha az yorucu olacağı için teleferiği tercih ettim.

Santorini
Santorini Santorini Fira Köyü
Santorini

Santorini Fira Köyü 1956 yılında depremle tamamen yıkılmış. 1970 te bütün köy tamamen yenilenmiş, şahane bir estetik haline gelmiş, restoranlar ve kafeler şık dükkanlar, farklı mimari yapısıyla mükemmel manzaranın birleşmesiyle romantik, turistik bir adaya dönüşmüş.

Santorini Oia Köyü
Santorini Oia Köyü
Saorini

Santorini Adası' nın Ohia Köyü ( Oya ) bütün resimlerde müthiş manzarasıyla herkesin hayran olduğu köy. Güneşin batışını izlemek isteyen turistler, balayı için gelmiş yeni evli çiftler, gelin ve damat kıyafetleriyle o müthiş manzarada poz verenler, fotoğrafçılarla dolup taşıyor. Yunan Adaları’nın en romantik köyü farklı mimari yapılarıyla, mavi, sarı kubbeli kiliseleri, bembeyaz binalarıyla ve manzarasıyla çok ünlü.

Santorini Oia Köyü
Santorini Oia Köyü

Tekne turlarına katılırsanız çamur banyosu yapma şansınız da oluyor. Gün batımında yapılan, akşam yemeği dahil olan tekne turları yapma şansınız da var.Tekne turunda görülecek yerler arasında, Volkan Adası (Nea Kamani) ve Sıcak Su Kaynakları (Palia Kameni) bulunuyor.

Santorini Adası’ nın tam karşısında Thirassia Adası bulunuyor. Oia (Ohia) Limanı'ndan tekne turları düzenleniyor. Santorini Adası’nın plajları volkanik ada olmasından dolayı siyah veya kırmızı kum ve çakıl taşlarından oluşuyor. Kamari, Perissa, Red Beach ( Vlihada Plajı ), Black Beach Amoudi, önemli plajları. Amoudi; bir koy ve balıkçı kasabasıdır . Birçok tavernası, yöreye özgü yemeklerini mezelerini tadabileceğiniz doğa harikası bir kasaba, görün mutlaka.

Santorini Oia Köyü
Santorini Oia Köyü
Santorini Oia Köyü
Santorini Oia Köyü

Kamari kasabası adanın doğusunda, çok ünlü bir tatil kasabası, siyah kumsalı ile meşhur. Perissa da siyah bir kumsala sahip görülebilir. Monolithos küçük bir köy ama güzel bir kumsalı var.

Santorini Oia Köyü
Santorini Oia Köyü
Santorini Oia Köyü
Santorini Oia Köyü
Santorini Oia Köyü

Santorini' de o kadar güzel butik oteller var ki manzarayla bütünleşen sadece otelleri gezseniz bir gününüzü alır. Bütün oteller bembeyaz kireçle sıvanmış ama o kadar estetik ki rüya gibi..

Santorini Oia Köyü
Santorini Oia Köyü
Santorini Oia Köyü

Lotza Cafe'nin sembolü keyfine diyecek yok..

yunan adaları


Miss gibi geziler

Olmazsa olmazlar
 
  • Kapadokya' da balonla gökyüzüne açılmak
  • Avanos'ta çanak çömlek
  • Ürgüp' te Kaymaklı yer altı şehri
  • Venedik' te espresso
  • Burano renkleri
  • Bologna dondurmam kaymak
  • Luzern macaronları
  • Paris La Fayette cheeseecake
bottom of page